Nya centraldammsugare på Gothia Towers

Gothia Towers tar ansvar för miljön

Mitt i centrala Göteborg, bara ett kvarter från Avenyns restauranger och nattklubbar, ligger det fyrstjärniga hotellet Gothia Towers. Med Liseberg och Scandinavium som närmsta granne så kan man verkligen säga att hotellet ligger mitt i händelsernas centrum!

Med 1200 rum inrymt i tre höghus mellan 77 och 100 meter höga så är Gothia Towers ett av Europas största hotell. "Tower 2":s översta sex våningar är en femstjärnig del av hotellet och benäms Upper House.

På Gothia Towers vill man bidra till en välmående miljö och arbetar därför aktivt med de områden där man har en stor miljöpåverkan.

imageUnder hösten 2016 valde man att byta ut fyra gamla centraldammsugare i första tornet för att ersätta dem med två nya energieffektiva enheter av Cenva Flex typ. Genom denna åtgärd kommer man att sänka energiförbrukningen med storleksordningen 75-80%. Detta innebär en reduktion av elanvändningen med 25 000 till 30 000 kWh per år!

Centraldammsugare ger stora fördelar både vad gäller förbättrad luftkvalitet, arbetsmiljö och inte minst ökad lokalvårdseffektivitet.