Hotell

Totalekonomiskt är centraldammsugare det bästa sättet att hantera lokalvården i en hotellverksamhet. Studier har utförts där rationaliseringar på uppemot 35 % har konstaterats. Med våra nya energieffektiva centraldammsugare av flermotortyp blir besparingarna ännu större.

Fördelar även för personalen som får en bättre arbetsmiljö med kraftigt reducerade dammhalter i luften, jämte ergonomiskt bättre utformad städutrustning som inte lämnar skador på trösklar, dörrposter och inredning på samma sätt som en konventionell dammsugare gör.

Gothia Towers bytte sina gamla
centraldammsugare mot nya

Mitt i centrala Göteborg, bara ett kvarter från Avenyns restauranger och nattklubbar, ligger det fyrstjärniga hotellet Gothia Towers. Med Liseberg och Scandinavium som närmsta granne så kan man verligen säga att hotellet ligger mitt i händelsernas centrum!

Med 1200 rum inrymt i tre höghus mellan 77 och 100 meter höga så är Gothia Towers ett av Europas största hotell. ”Tower 2”:s översta sex våningar är en femstjärnig del av hotellet och benäms Upper House.

På Gothia Towers vill man bidra till en välmående miljö och arbetar därför aktivt med de områden där man har en stor miljöpåverkan.

Gothia Towers tar ansvar för miljön

Under hösten 2016 valde man att byta ut fyra gamla centraldammsugare i västra tornet för att ersätta dem med två nya energieffektiva enheter av Cenva
Flex typ.

Genom denna åtgärd kommer man att sänka energiförbrukningen med storleksordningen 75-80%. Detta innebär en reduktion av elanvändningen med 25
000 till 30 000 kWh per år!

Centraldammsugare ger stora fördelar både vad gäller förbättrad luftkvalitet och arbetsmiljö.

Några avslutade projekt inom hotell

Hotell 2 Ullared
Referensblad – Hotell Ullared 2

Gothia Towers i Göteborg
Referensblad Gothia Towers Gbg

Platinan (Scandic) i Göteborg
Referensblad Platinan

Jula Hotell & Konferens i Skara
Referensblad Jula Hotell

Offertförfrågan och kontakt

Kontakta oss idag!

Cenva erbjuder kompetent hjälp till byggherrar, konsulter och arkitekter med projekteringen redan i tidigt skede, gärna redan vid uppstart. Du får hjälp hela vägen från projektering till färdig installation.

Vi deltar i samordningen med andra entreprenader för ett kostnadseffektivt och optimerat system. Ritningar i CAD-utförande kan ingå i projektet.

Installationer sker med beprövade system och vi har ett väl utbyggt servicenät och en bas av kunniga servicetekniker.

Idag kan vi på Cenva erbjuda upp till 25 års garanti på centraldammsugare och centraldammsugarsystem.