Vi är experter på centraldammsugare till krävande offentliga miljöer, hotell, skolor och lättare industrier.

Professionella centraldammsugare

Cenva levererar kompletta centraldammsugarsystem som är anpassade och avsedda för professionell dammsugning i offentliga och kommersiella miljöer som hotell, skolor, studentboenden, äldre- och vårdboenden samt stora kontor och industrilokaler. Dessutom har vi levererat centraldammsugarsystem till bagerier och ambulansstationer samt båtar.

Centraldammsugare är levererade av våra samarbetspartners Centraction AB och Canvac AB.

Välkommen till Cenvas projektservice– vi utformar ditt nya städsystem!

Oavsett om det är 100 m² eller flera 1.000 m² yta som ett centralsugsystem ska täcka in eller om du har ett spill/dammproblem i produktionen hjälper vi dig att hitta rätt lösning. Allt du behöver göra är att beskriva ditt behov – resten kan vi!

  • Vi projekterar och ritar din anläggning
  • Vi installerar genom partners
  • Vi tar ett helhetsansvar

Vägledning vid projektering

Företaget bistår byggherrar, konsulter och arkitekter med projekteringshjälp redan i tidigt skede, gärna redan vid uppstarten. Vi deltar i samordningen med andra entreprenader för ett kostnadseffektivt och optimerat system. Ritningar i CAD-utförande kan ingå i projektet.

Installationer sker med beprövade system och vi har ett väl utbyggt servicenät och en bas av kunniga servicetekniker.

Idag kan vi på Cenva erbjuda upp till 25 års garanti på centraldammsugarsystem.

Kontakta oss på Cenva.

Övriga produkter

Vi erbjuder pumpenheter, separasta filterenheter och avskiljare för olika behov. 

Snabbkontakt med Cenva

[contact-form-7 404 "Hittades inte"]

CENVA®FLEX

CENVA®FLEX ger  så mycket som upp till 80% reducering av energiförbrukningen, vilket ger en märkbar ekonomisk besparing. Sett till kilowattimmar så innebär denna energiförbrukning en minskad förbrukning på mellan 250 000–300 000 kWh under ett systems livscykel som är ca 30 000 timmar. CENVA FLEXt  är en minst sagt tillfredsställande lösning i alla de projekt som certifieras enligt exempelvis LEED, BREEAM, Green Building med flera.

cenvaflex-starti

Läs mer om CENVA®FLEX här, där du även hittar filmen som illustrerar hur systemet anpassar sig efter antalet samtida användare.

Sugenheter 3-fas

Förutom CENVA®FLEX  så erbjuder vi lösningar med andra mer traditionella modeller av centraldammsugare. En typisk 3-fasmodell innebär att cyklonavskiljaren är försedd med ett stort högeffektivt patronfilter i polyester. Högst upp på cyklonavskiljaren finns ett manuellt eller automatiskt filterrenssystem som rensar filtret effektivt vid behov . Dammbehållaren är placerad under cyklonavskiljaren och öppnas och stängs enkelt med hjälp av hävarmen. Dammpartiklasrna samlas sedan i en plastsäck som är försedd med förslutningskonstruktion för enkel och hygienisk hantering. Denna kan även kombineras med tömning i tunnor eller container. Den avvibrerande vakuumpumpen är av mycket kraftig konstruktion och klarar därför flerårig drift  det den enda servise som krävs är regelbundna filterbyten.

Våra övriga produkter

Pumpenheter, Separata filterenheter och avskiljare för olika behov.

Modell Basic 3kW

Basic 3kW  är en av de mest kostnadseffektiva enheterna i Europa. Mycket lämplig installation i exempelvis förskolor. Den är som bäst lämplig när det handlar om en till två samtida användare, alltså lite mindre fastigheter. en till två samtidiga användare.

Läs mer om Basic 3 kW här

 

Beam centraldammsugare

Klicka här för att komma till vår webbshop